Από το Blogger.
RSS

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



Υπέροχα νέα!

Το τραγανό κοτόπουλο με κρούστα μπορεί να είναι υγιεινό! Αποφύγετε τα πολλά λιπαρά στο τηγάνισμα, ψήνωντας τα μπουτάκια στο φούρνο, με ένα μείγμα για πανέ φτιαγμένο από νόστιμα και υγιεινά υλικά.

Σερβίρετε το κοτόπουλο γαρνιρισμένο με πουρέ καρότου και πατάτας  και απολαύστε ένα θρεπτικό και πλήρες γεύμα.



υλικά:

  • 2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιες της σούπας γάλα
  • 1 κουταλάκι της σούπας μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 μπουτάκια κοτόπουλου
  • μισή κούπα αλεύρι
  • 2 κουτάλια της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του κλυκού μπέκιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • λίγο αλάτι
  • λίγο μαυρο πιπέρι
  • ελαιόλαδο


εφαρμογή:
Λιώστε το βούτυρο και αναμείξτε το καλά με το γάλα σε ένα μεγάλο μπώλ.
Προσθέστε το σκόρδο και την μουστάρδα και ανακατέψτε.
Προσθέστε τα μπουτάκια κοτόπουλου, ανακατέψτε για να το μαρινάρετε.
Καλύψτε το μπώλ και βάλτε το στο ψυγείο το λιγότερο για μισή ώρα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανακατέψτε σε μια ρηχή πιατέλα το αλευρι, το σουσάμι, το μπεκιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
Βγάλετε το κοτόπουλο από το ψυγείο και πανάρετε τα στο μείγμα.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο ταψί και απλώστε τα παναρισμένα μπουτάκια χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους
Ψήστε το για 40 με 50 λεπτά ώς που η κρούστα να πάρει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις